Driessen
Speciaaltransport

Speciaaltransport

Wat u ook wilt vervoeren, dankzij onze vakkennis, ervaring, instelling en moderne wagenpark is geen transportuitdaging voor ons te groot. Dagelijks vervoeren wij de meest uiteenlopende ladingen, hiervoor beschikken wij over een uitgebreid pakket aan transportmiddelen. 

Voor een groot deel van alle producten die wij vervoeren zijn ontheffingen nodig. Ons wagenpark heeft duurontheffingen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Luxemburg. Wanneer dit niet toereikend is worden incidentele ontheffingen aangevraagd. Onze ervaren planners hebben voldoende expertise in huis om de ontheffingstrajecten inclusief routeverkenning tot in de puntjes te organiseren. We hebben in heel Europa contact met ontheffingsinstanties en hebben toegang tot een dekkend netwerk van particuliere begeleiders. 

FORS Gold.png

Wilt u meer weten over één specifiek transportmiddel. Maak dan hieronder uw keuze:

Binnenladertransport

Voor het transport van wanden en gevels beschikt Driessen Speciaaltransport over 50 Betonbinnenladers en 1650 laadvloeren (binnenladerpallets). Middels het binnenladersysteem word het laad- en losproces losgekoppeld van het transport. Hierdoor worden wachttijden voor fabrikant, transporteur én bouwplaats voorkomen.

Op verzoek kan Driessen Speciaaltransport samen met de klant de mogelijkheden bekijken om het binnenladersysteem te integreren in het interne (fabrieks-)transport. Hierdoor ontstaan verdere voordelen door het beperken van de handling van elementen. Vanzelfsprekend leidt minder handling ook tot minder beschadigingen en snellere doorlooptijden.

Driessen beschikt over diverse uitvoeringen van binnenladerpallets, zodat nagenoeg iedere vorm op een veilige en degelijke manier vervoerd kan worden. De binnenladerpallets worden in eigen beheer geproduceerd. Wij kunnen de klant voorzien van voldoende binnenladerpallets voor het interne én externe transport. Alle zorg over het retourneren van binnenladerpallets, onderhoud, jaarlijkse keuringen, etc., nemen wij uit handen. Wij kunnen desgewenst huur- of huurkoopconstructies aanbieden voor binnenladerpallets en intern transportmaterieel.

Heeft u een vraag over uw transportuitdaging? Neem gerust contact met ons op.

Diagonaaltransport 

Materialen breder of hoger dan 425 cm kunnen diagonaal vervoerd worden. Hiervoor beschikt Driessen Speciaaltransport over diverse schuinstellingen. Dankzij onze hydraulische schuinstellingen kunnen wij producten liggend of staand beladen. Na belading wordt de lading in schuinstand geplaatst, om binnen de maximale transportafmetingen te kunnen vervoeren. Afhankelijk van de vorm van de lading kunnen we producten met hoogtes tot 6,0 m vervoeren.

Voor lichtere producten beschikken wij over een kraanwagen met semi-dieplader die voorzien kan worden van een schuinstelling. Hierdoor kunnen brede of hoge producten zelf geladen en gelost worden. Voorbeelden zijn het transport van houten mallen voor de prefab-betonindustrie of transport van polyester koepels met grote diameters.

Heeft u een vraag over uw transportuitdaging? Neem gerust contact met ons op.

Kuipladertransport 

Voor het transport van wanden en gevels beschikt Driessen Speciaaltransport over 36 kuipladers. Deze trailers kenmerken zich door een laag eigen gewicht en de mogelijkheden om producten met grote afmetingen te vervoeren. 

Elementen met afmetingen van 10,0 x 4,0 meter vervoeren wij probleemloos met onze kuipladers.

Heeft u een vraag over uw transportuitdaging? Neem gerust contact met ons op.

Lengtetransport 

Driessen Speciaaltransport beschikt over 26 uitschuifopleggers voor het transport van alle soorten lange lading. We beschikken over enkel-, dubbel- en drievoudig uitschuifbare opleggers. Met deze opleggers vervoeren wij maximale lengtes van 39 m en maximale gewichten van ± 35 ton. 

Alle opleggers zijn voorzien van §70 ontheffingen, zodat wij u ook binnen Duitsland van dienst kunnen zijn.

Heeft u een vraag over uw transportuitdaging? Neem gerust contact met ons op.

(Semi-)Diepladertransport 

Driessen Speciaaltransport is uw partner voor transporten met (semi-)diepladers. We beschikken over 24 (semi-) diepladers in vele verschillende varianten. 

Heeft u een vraag over uw transportuitdaging? Neem gerust contact met ons op.

  • Semi 3-assers als lichtgewicht uitvoering;
  • Semi 3-assers met stuurassen;
  • Semi 3-assers met stuurassen en uitschuifbaar;
  • Semi 3-assers met stuurassen, uitschuifbaar en oprijplaten;
  • Semi 4-assers met stuurassen en uitschuifbaar;
  • Semi 4-assers met stuurassen, uitschuifbaar en oprijplaten;
  • Dieplader 2-assers met oprijplaten;
  • Dieplader 2-assers uitschuifbaar. 

Megatrailer transport 

Driessen Speciaaltransport is een uitstekende partner voor het transport van volumineuze producten middels super lage trekkers gecombineerd met (uitschuifbare) mega-opleggers. Daar waar voor bepaalde ladingen vaak 2 semi-diepladers nodig zijn, kunnen wij met onze MEGA-trailers dergelijke lading op één trailer vervoeren.

De MEGA-trailers worden ook ingezet voor het transport van lange/hoge wanden. In tegenstelling tot uitschuifbare binnenladers kunnen we met deze opleggers tot 8,0 ton meer vervoeren.

Heeft u een vraag over uw transportuitdaging? Neem gerust contact met ons op.

Bekijk hier het wagenpark van Driessen Speciaaltransport
Weet u niet zeker welk transportmiddel past bij uw transportvraag? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs.

Specialist in het transport van prefab betonelementen

Driessen Speciaaltransport is specialist in het transport van prefab betonelementen. Vanaf de productie van de elementen tot aan de montage op de bouwplaats. Of die bouwplaats nu in de Benelux, Duitsland, Frankrijk of in het Verenigd Koninkrijk ligt, wij weten de weg. 

Elementhoogtes kunnen door ons rechtop getransporteerd worden tot 425 centimeter. Zijn uw producten nog hoger of breder? Geen probleem, met onze semidieplader met hydraulische schuinstelling transporteren wij elementen tot 6 meter hoog en 10 meter lang. Voor nog langere prefab-producten beschikken we over diverse uitschuiftrailers, tot een maximale lengte van 36 meter. 

(Semi-)Diepladertransport 

(Semi-)Diepladers worden voornamelijk ingezet voor transport van volumineuze producten en/of zelfrijdend materieel. Probleemloos transporteren wij met (semi-)diepladers, eventueel met oprijbruggen, producten tot een gewicht van 45 ton door de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië.

Indien gewenst voorzien wij onze opleggers van een kraan. Kraanopleggers variëren bij Driessen Speciaaltransport in capaciteit van 15 tot 35 tm. De 35 tm-kraan is geplaatst op een uitschuifbare semidieplader en is hierdoor uiterst multifunctioneel. Gewichten tot 7,5 ton of lengtes tot 18 meter kunnen wij eenvoudig zelf laden worden. Ook voor het vervoer van woonunits, materiaalcontainers en schaftketen hebben wij een passende oplossing: 20 ft materiaalcontainers met een gewicht tot 14 ton laden en lossen wij moeiteloos met onze containerzijladers.

Continue innovatie door Driessen Speciaaltransport 

Wij zien het als onze plicht om een kwalitatief hoogstaande en innovatieve dienstverlener te zijn. Meedenken, ontwikkelen en uitvoeren is kenmerkend voor de mensen achter Driessen. Het team van Driessen Speciaaltransport is daarom elke dag bezig met de ontwikkeling van nieuw materieel, nieuwe technieken en innovatieve methoden. Niet alleen zodat onze partners kosten besparen door efficiënter te kunnen gaan werken, maar ook voor een duurzame sector. Wij werken win-win-win, door met onze innovaties waarde toe te voegen voor onze klanten, voor onszelf en voor het milieu.

Wij zijn een betrouwbare partner die dankzij jarenlange ervaring in uitzonderlijk vervoer voor iedere vorm van transport een passende oplossing kan bieden. Lees hier meer over onze werkwijze.

Wij zien het als onze plicht om een kwalitatief  hoogstaande en innovatieve dienstverlener te zijn. Meedenken, ontwikkelen en uitvoeren is kenmerkend voor de mensen achter Driessen.