Recycling

Recycling

Driessen Recycling beschikt over een onafhankelijke milieustraat geschikt voor het inzamelen en vervoeren van al uw afval. Bekijk hier onze storttarieven.

Storttarieven

Afvalinzamelstation Noord-Limburg

Bij Driessen kunt u op 2 manieren afval deponeren. Dit kan door naar ons afvalinzamelstation te komen aan de Hamweg 6 in Horst, of door een container te laten plaatsen die voldoet aan uw wensen. Dit hangt af van het soort afval en de hoeveelheid afval die u wilt laten ophalen. Driessen is met name operationeel in gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venlo, gemeente Peel en Maas en gemeente Venray. Hieronder bespreken we de verschillende afvalstromen.

Diverse afvalstromen die wij innemen:

Bedrijfsafval / Grofvuil: Dit is een hele brede afvalstroom waar veelal overeenkomt met huishoudelijk afval, belangrijk om te weten dat hier geen voedselwaren of voedselresten bij mag zitten. Binnen deze afvalstroom vallen onder andere de volgende materialen; plastics, kunststoffen, (elektrische)-apparaten, stoffen en textiele, meubilair, etc. 

Bouw- en sloopafval: Onder het bouw- en sloopafval vallen onder andere afvalproducten uit de bouw, denk aan plastics, gips, metselmortel, harde of zachte kunststoffen, pvc, ect.

Glas: Wij kunnen alleen schoon glas accepteren. Glaswerk dient vrij te zijn van andere materialen, een kozijn is dus geen glaswerk.

Puin: Puin afkomstig uit onder andere sloop of renovatiewerkzaamheden, metsel of betonwerken, straatstenen, tegels, trottoirbanden, ect. Gasbeton en gips valt niet onder het reguliere puin. 

Groenafval: Dit is biologisch afval zoals planten, takken of tuinafval. Hierbij kunt u denken aan snoeiafval, gras en bladeren. 

B-hout: Onder het b-hout vallen afvalproducten als; geverfd hout, vezelplaten, multiplex, spaanplaten, hardboard, mdf platen, osb-platen, ect. Laminaat valt niet onder b-hout.

C-hout: C-hout is geïmpregneerd of verontreinigd hout. Hieronder vallen onder andere; schuttingelementen, tuinhuisjes, afrastering of hekwerken, spoorbielzen, ect.

Bitumineus afval: denk hierbij aan dakleer of dakshingles. 

Asbest: Alle soorten asbest wordt ingenomen mits deze wordt aangeleverd in de daarvoor bestemde afvalzakken. Voor meer informatie bel onze recycling

Isolatiemateriaal: alle soorten isolatiemateriaal denk hierbij aan onder andere; glaswol, steenwol, piepschuim, ect. Voor grotere hoeveelheden neem eerst contact op met ons kantoor

Voor de grotere hoeveelheden afval kunt u ook een afvalcontainer bestellen via deze link.

 

Het is belangrijk om te weten dat er specifieke regels gelden voor het plaatsen en ophalen van afvalcontainers in Noord-Limburg. Zo moet er te allen tijde voldaan worden aan de aanlevervoorwaarden en mag er alleen het juiste afval in worden gegooid. Door deze regels te volgen, kunt u ervoor zorgen dat afval effici├źnt wordt opgehaald en verwerkt zonder bijkomende kosten voor verkeerde producten. 

Het is belangrijk om te weten dat er gestreefd wordt naar recycling van de afvalstromen in Noord-Limburg, en de afvalinzameling gericht is op circulariteit en hergebruik van grondstoffen. Door de juiste afvalsoort in de juiste container aan te leveren, werken we samen een circulaire maatschappij!

Vandaag geopend 07.30 - 12.30 en 13.00 - 16.45

Openingstijden

 

  • Maandag t/m vrijdag van 7:30 tot 12:30 en 13:00 tot 16:45
  • Zaterdags geopend van 8:00 tot 12:30
  • Zondag: gesloten

 

 

 

Belangrijke informatie:

  • Voor particulieren geldt alleen contante of pin betalingen
  • Met uw asbest kunt u bij ons terecht van maandag t/m zaterdag
  • Klik hier voor informatie over het plaatsen of ophalen van containers
  • Voor bankstellen geldt een toeslag van 30,- euro per stuk
  • Voor inleveren van Landbouwfolie en acryldoek eerst contact op nemen met de Handelstraat 077-3978002
Openingstijden Driessen Recycling
ANGY-1513-transparent.png

Meer afval?

Heeft u een container nodig voor uw afval? Bekijk hier onze mogelijkheden!

Wij zien het als onze plicht om een kwalitatief  hoogstaande en innovatieve dienstverlener te zijn. Meedenken, ontwikkelen en uitvoeren is kenmerkend voor de mensen achter Driessen.