Innovatie en
duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid

Wij zien het als onze plicht om een kwalitatief hoogstaande en innovatieve dienstverlener te zijn. Meedenken, ontwikkelen en uitvoeren is kenmerkend voor de mensen achter Driessen. Niet alleen zodat onze partners kosten besparen door efficiënter te kunnen werken, maar ook voor een duurzame sector. Wij werken win-win-win, door waarde toe te voegen voor onze klanten, voor onszelf en voor het milieu.

Innovatie over de hele keten

Wij transporten geen producten van A naar B, maar innoveren en optimaliseren de volledige goederenstroom. Het zit in ons DNA om altijd te zoeken naar kansen en innovaties in de volledige keten. Dit leidt tot efficiëntere vervoers- en goederenstromen, productievere transportsystemen en bespaart energie en brandstof. Zo hebben wij in samenwerking met diverse leveranciers het binnenladertransport voor prefab betonelementen volledig geïnnoveerd: van mal tot montage. Dit bespaart onze klant elke dag enorm op handlingkosten en reduceert doorlooptijden. Bekijk hiernaast de video.

Daar waar optimalisaties mogelijk zijn middels combinatie van verschillende vervoersmodaliteiten, zullen wij dit als alternatief aanbieden. Zo heeft Driessen al geruime ervaring opgedaan in het gecombineerd vervoer van wegtransport, binnenvaart en coasters.

Voor een groenere wereld

Wij vinden dat ieder bedrijf haar verantwoordelijkheid moet nemen en zorg moet dragen voor een beter milieu. Zeker in onze industrie is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven met een weloverwogen milieubeleid.

Bij Driessen handelen we milieubewust en zijn we altijd op zoek naar manieren waarop we onze diensten en machines effectiever en zuiniger kunnen maken. 

Wij monitoren wekelijks het brandstofverbruik, CO2 uitstoot, afvalstoffen én het stationair draaien van onze wagens. Om onnodig brandstofverbruik tegen te gaan, vallen onze machines automatisch stil na drie minuten.

Driessen Groep draait volledig op groene stroom middels eigen productie door zonnepanelen. Verder besparen we energie middels kleine innovaties, zoals bewegingssensoren op onze verlichting en toepassing van ledlampen.

Brandstofverbruik van onze vrachtwagens 

Eén van de beste manieren om het brandstofverbruik van vrachtwagens terug te brengen is door te investeren in nieuwe, zuinigere vrachtwagens. Bijkomend voordeel is dat ook onze chauffeurs de nieuwe vrachtwagens met open armen ontvangen.

Daarnaast werken wij elke dag aan de ontwikkeling van lichtgewicht materieel en het creëren van meer laadvermogen middels onze beladingsconfigurator. Zo benutten we de laadruimte van onze vrachtwagens optimaal en neemt het benodigde aantal vervoersbewegingen af, evenals het brandstofverbruik en de CO2-emissies.

Kwaliteitssystemen Driessen Speciaaltransport

Driessen Groep is houder van het FORS (Fleet Operation Recognition Scheme) Bronze, Silver & Gold certificaat. Driessen Speciaaltransport is als enige vervoerder op het continent in bezit van het FORS-Gold certificaat. Dit certificaat is niet alleen een vereiste om op bouwplaatsen in het Verenigd Koninkrijk te mogen leveren, maar hebben we uitgerold tot het kwaliteitssysteem van Driessen Speciaaltransport. FORS gecertificeerde bedrijven streven het volgende na:

  • Bescherming van kwetsbare weggebruikers;
  • Bescherming van eigen personeel;
  • Coaching van personeel;
  • Zorg voor veiligheid op de weg;
  • Zorg voor het milieu.
FORS Gold.png

Wij zien het als onze plicht om een kwalitatief  hoogstaande en innovatieve dienstverlener te zijn. Meedenken, ontwikkelen en uitvoeren is kenmerkend voor de mensen achter Driessen.