Over
Driessen Groep

Over Driessen Groep

Driessen Grondwerken, sinds 1942 uw partner 
in transport-, grond- en sloopwerken en recycling.

Historie familiebedrijf Driessen

Driessen werd in 1942 als eenmanszaak opgericht door Bert en Wies Driessen, met paard en wagen werden de eerste vrachten vervoerd. Kort na de oorlog werd de aanspan ingeruild voor een gebruikte Dodge-truck van het Amerikaanse leger. De modernisatie zette door en rond 1960 werd de schop vervangen door een graafmachine. Snel daarna kwam de eerste werknemer in dienst: De groei van Driessen Transport werd doorgezet.

Gegroeid tot over de landsgrenzen

Ruim 78 jaar later beschikt Driessen Groep over een prachtig, modern machinepark, honderden tevreden partners en meer dan 120 medewerkers. In al die jaren is Driessen Groep uitgegroeid tot een innovatieve organisatie en speler in grondwerken en recycling. Driessen Groep is echter altijd een familiebedrijf gebleven. Een familiebedrijf waar de klant nog altijd centraal staat. Daarbij maken wij geen onderscheid tussen onze zakelijke partners of particuliere klanten.

Al vanaf hun 6e verjaardag hielpen ze mee, maar sinds 2003 is het bedrijf ook in handen van deze derde generatie Driessen; de neven Fred en Marc. Het team heeft Driessen Groep uitgebouwd tot wat het nu is: Een gevestigde naam in grondwerken in de breedste zin van het woord. 

De Driessen scheiding

In 2017 werden Driessen Speciaaltransport en Driessen Grondwerken opgesplitst. De twee bedrijven gingen onafhankelijk van elkaar onder hetzelfde logo verder, echter nu twee verschillende bedrijven; Driessen Speciaaltransport en Driessen Grondwerken. Driessen Grondwerken is een dienstverlener in de bouw- en infrasector. Daarnaast beschikt Driessen Grondwerken over een onafhankelijke milieustraat in Horst. 

Een nieuw hoofdstuk 

Eind 2022 is Driessen Speciaaltransport volledig overgenomen door AB-Texel groep en gaat verder onder de naam Combex Bouwlogistiek Zuid. Een nieuw hoofdstuk voor de firma Driessen. De naam Driessen vertrekt niet uit de regio, deze gaat namelijk verder in het grondverzet, dienstverlener en  grondstoffenrecycling.

Driessen Grondwerken en Driessen Recycling

Na het vertrek van Driessen Speciaaltransport heeft de firma Driessen zich doorontwikkeld en zijn diverse diensten uitgebreidt of verbeterd. Driessen is nog steeds een betrouwbare partner in de regio. Inmiddels is het adres op de Hamweg 6 ook een belangrijkere rol gaan spelen binnen Driessen. De milieustraat op deze locatie heeft een boost gekregen in een tijd waarbij het omgaan met grondstoffen een steeds grotere rol heeft gekregen in de samenleving. Middels deze locatie werken we er elke dag aan om op een verantwoorde manier met grondstoffen om te gaan. 

Driessen Grondwerken

Driessen Grondwerken verzorgt grondwerk voor bedrijven, overheden en particulieren. Het dienstenpakket bestaat uit sloopwerkzaamheden, recycling, bodemsanering, tanksanering, grondverbetering, bestratingen, infiltratiesystemen en groenvoorziening. Driessen Grondwerken is met name actief in woningbouw, utiliteitsbouw, weg- en waterbouw en cultuurtechnische werken. Dankzij het uitgebreide machine- en wagenpark en kundige medewerkers kan Driessen klanten uit alle sectoren helpen. Het ontzorgen van opdrachtgevers met flexibele, betrouwbare service en kwaliteitswerk is bij Driessen Grondwerken altijd prioriteit nummer één.

Wij zien het als onze plicht om een kwalitatief  hoogstaande en innovatieve dienstverlener te zijn. Meedenken, ontwikkelen en uitvoeren is kenmerkend voor de mensen achter Driessen.